Aalborg

Limfjordsmetropol med mangfoldigt miks af kultur, industri og historie

Aalborg er det tætteste, man kommer på en storby i det nordjyske. Lige siden vikingetiden har byen lukreret på sin strategiske placering ved Limfjorden. Især frem til 1825 var Aalborg et uomgængeligt stop, hvis man ville have varer fra fjorden og videre ud i verden.

Byen nød især godt af det omfattende sildefiskeri, der bragte rigeligt med rigdom til byens købmænd i 1500- og 1600-tallet. I dag kan man stadig se konkrete levn fra fortidens fede tider i form af en række velholdte købmandsgårde i bybilledet.

Hip havnefront

Aalborg var tidligere en klassisk industriby med masser af fabrikker og rygende skorstene helt inde i byen. Sådan er det ikke helt længere. I dag har kulturlivet i høj grad taget teten, når man slentrer en tur på byens imødekommende havnefront.

Der er dog stadig industrihistorie og rå kanter nok tilbage til at sikre, at byen er en god blanding af nyt og gammelt og bindingsværk og beton.

Læs mere

Nytorv til Gammeltorv

Et godt udgangspunkt for en byrundtur i Aalborg er Nytorv og Østerågade. Her ligger en række historiske pragtbygninger fra dengang, hvor byens havn lå her, og hvor velhavende købmænd byggede stort – med Jens Bangs Stenhus som det fineste eksempel.

Fra Nytorv kan du tage turen ned ad Bispensgade. Herfra drejer du til venstre ad den lille Doktorens Gyde, som fører dig hen til C.W. Obels Plads. Pladsen har fået sit navn efter den tobaksfabrik, som blev etableret i en købmandsgård på pladsen i 1700-tallet. Ved pladsen er der flere restauranter og caféer, og du kan også kigge ind i klosterhaven ved Aalborg Kloster.

Fra C.W. Obels Plads går turen videre til Gammeltorv og byens domkirke, Budolfi.

Gammeltorv til Nordkraft

Fra Gammeltorv følger du Algade mod øst, til du kommer til Algade Torv. Her tager du en lille tur til højre ad Møllegade og til venstre ad Hjelmerstald, som må være byens yndigste gade med sine velholdte små bindingsværkshuse.

Tilbage på Algade fortsætter du nogle få meter, til du støder ind i Peder Barkes Gade på højre hånd. Den lille gade fører ned til Vor Frue Kirke og det bagvedliggende stadsarkiv, der også huser det danske udvandrerarkiv.

Følg Niels Ebbesens Gade og drej til højre ad Søndergade, som fører dig nogle hundrede meter østpå. Her kan du enten dreje til venstre op ad Kjellerupsgade, som fører direkte op til kulturhuset Nordkraft, eller du kan fortsætte videre og runde byparken Karolinelund, inden du søger mod Nordkraft.

Fra Nordkraft langs havnen til Nytorv

Bag Nordkraft folder Aalborgs imponerende havnepromenade sig ud. Første stop er Musikkens Hus, der er opført i 2014 efter tegninger af den østrigske tegnestue COOP HIMMELB(L)AU. Lidt længere henne ad havnefronten følger et andet moderne byggeri i form af Utzon Center, inden vi slutter med det historiske Aalborghus Slot. Lige efter slottet kommer Tolbod Plads og Østerågade, der tager dit tilbage til Nytorv.

Jens Bangs Stenhus

Dette prægtige bygningsværk må være et af de absolut smukkeste renæssancehuse i landet. Det store rødstenshus er opført i nederlandsk renæssance-stil i 1624, og det er den rige købmand Jens Bang, der stod bag.

Efter datidens forhold var den fem etager store bygning noget af en kolos, som i den grad afspejlede, at det var godt at være købmand i Aalborg dengang i 1600-tallet. Huset lå strategisk placeret ud til Østerå, som dengang var byens havn.

Kirker og klostre

Budolfi
Aalborgs domkirke med det karakteristiske hvide tårn har en historie, der går helt tilbage til 1000-tallet, hvor der lå en trækirke på pladsen, hvor kirken i dag står. Den nuværende bygning har rødder tilbage til 1300-tallet.

Budolfi blev først gjort til domkirke i 1554. Indtil da lå bispesædet i det nordjyske ved Børglum Kloster, og Aalborg hørte under Viborg Stift.

Aalborg Kloster
Det stemningsfulde Aalborg Kloster ligger som en lille oase i hjertet af byen. Klosteret stammer fra 1431 og tilhørte oprindeligt Helligåndsordenen, som passede på samfundets svage.

Efter reformationen blev klosteret omdannet til hospital, og i dag fungerer det som ældreboliger. Under 2. verdenskrig var klosteret også ramme for Churchill-Klubben, som var en af Danmarks første modstandsgrupper mod den tyske besættelsesmagt.

Om sommeren er der guidede ture i klosteret og i den tilhørende klosterkirke. Klosterkirken er også åben i forbindelse med arrangementer.

Vor Frue Kirke
Den anden store kirke i Aalborg midtby har rødder tilbage til 1100-tallet, hvor den lå sammen med et benediktinerkloster. I 1800-tallet var kirken dog i så sørgelig en forfatning, at den blev revet ned og erstattet af en ny. Der er dog enkelte rester af den oprindelige kirke tilbage.

Aalborghus Slot

Det fine bindingsværkskompleks ligner ved første øjekast måske mere en gård end et slot. Men det er altså intet mindre end et slot – og endda det eneste bevarede regnskabsslot i landet. Det vil sige, at det var her, kongens stiftslensmand boede og sørgede for at kræve skatter ind. Derfor var der brug for de store gård-lignende rum, da skattebetalingen i mange år skete i form af korn.

Slottet er opført i 1553 som erstatning for det tidligere Aalborghus, som blev ødelagt under Grevens Fejde. I dag holder Statsforvaltningen Nordjylland meget passende til i det gamle regnskabsslot.

Der er ikke adgang til bygningerne, men du kan gå rundt på den stemningsfulde gårdsplads og i de grønne anlæg og volde omkring slottet. Derudover er der adgang til de dystre kældre med kasematter og fangehul i sommerhalvåret.

Nordkraft

Det tidligere kraftvarmeværk i Aalborg står som et tydeligt symbol på den forandring, havnefronten er undergået i starten af dette årtusinde. Den store murstensbygning slukkede for turbinerne og kedlerne i 1997, og genopstod som et moderne kulturhus i 2009.

Uanset om du har planer om at benytte dig af et af de mange kulturtilbud på Nordkraft, så kan det anbefales at kigge indenfor i det rustikke rum, hvor man virkelig fornemmer den industrielle fortid. Læs mere hos Nordkraft.

Utzon Center

Ikke langt fra Nordkraft ligger Utzon Center, der er skabt i 2008 af den kendte arkitekt og bysbarn Jørn Utzon sammen med sønnen Kim Utzon. Centeret byder på forskellige udstillinger med fokus på arkitektur. Læs mere hos Utzon Center.

Udsigt fra toppen af Salling

Vil du have det store overblik over Aalborg, så er det en god idé at besøge Salling, der ligger midt i byen. På toppen af indkøbscenteret er der nemlig lavet en fin udsigtsterrasse, hvor der er frit udsyn over byen. Læs mere hos Salling.

Street Art

Aalborg byder på et væld af farverige gavlmalerier og udendørs kunst. Især i den vestlige del af midtbyen, finder du mange huse, der er beklædt med store kunstværker. I parken Karolinelund er desuden en hel del grafittikunst på murene. Læs mere hos Enjoy Nordjylland.

Aalborgtårnet

I udkanten af byen på toppen af en lille park står det ikoniske Aalborg Tårn, som blev opført i 1933 med inspiration fra Eiffeltårnet i Paris. Tårnet er i sig selv 55 meter højt og regner man bakkens højde med også, kommer man i alt op i 105 meters højde, hvis man tager elevatoren op til toppen. Her er der en storslået panoramaudsigt over byen og det omkringliggende landskab. Der er også en lille café på toppen.

Tårnet er åbent fra april til september samt i skolernes efterårsferie. Vær opmærksom på, at tårnet lukker, hvis det blæser mere end 9 meter i sekundet. Læs mere hos Aalborg Tårnet.

Kunstmuseet Kunsten

Kunsten ligger for foden af Aalborg Tårnet og byder på masser af moderne kunst fra ind- og udland. Selve bygningen er også en attraktion i sig selv. Den er tegnet af den berømte finske arkitekt Alvar Aalto. Læs mere hos Kunsten.

Zoo

Er du vild med dyr, så kig forbi Aalborg Zoo. Her venter alverdens eksotiske dyr på at få besøg. Blandt andet isbjørne, flodheste, løver og elefanter. Læs mere hos Aalborg Zoo.

Lindholm Høje

I vikingetiden var det på Lindholm Høje, det skete. Lindholm Høje er en af de bedst bevarede gravpladser fra jernalderen og vikingetiden, og der er også blevet udgravet en bosættelse i området. Der er et museum tilknyttet med udstillinger. Læs mere hos Nordjyske Museer.

Indbyggertal (2022)

Aalborg by: 143.598
Aalborg Kommune: 221.082

Vigtige årstal

Ca. 400: Et bysamfund opstår omkring Lindholm Høje
1070: Aalborg omtales for første gang som by
1342: Byens ældst daterede købstadsprivilegier
1534: Grevens Fejde – Skipper Clement indtager byen
1624: Jens Bangs stenhus opføres
1800-tallet: Industrialisering skaber stor vækst
2009: Nordkraft åbner som kulturhus

Byens historie i korte træk

Aalborgs gunstige beliggenhed ved Limfjordens udmunding har betydet, at byen hurtigt udviklede sig til et trafikalt og handelsmæssigt knudepunkt.

Allerede i 400-tallet opstod et bysamfund omkring Lindholm Høje ved Nørresundby, og fra 800-tallet opstod Aalborg som anløbsplads. Da Limfjorden var lukket i den vestlige ende, gik al trafik på fjorden gennem Aalborg helt frem til 1825, og det nød byen godt af.

Det omfattende sildefiskeri blev en vigtig indtægtskilde for byen, som blomstrede i middelalderen. Mange købmænd slog sig ned i byen og opførte store købmandsgårde og -huse. Det imponerende Jens Bangs stenhus fra 1624 er et smukt, tilbageværende eksempel på byens rigdom.

Grevens Fejde

I starten af 1500-tallet kom Aalborg til at spille en central rolle i Danmarkshistorien. I de år var der borgerkrigslignende tilstande i landet, og Hansestaden Lübeck erobrede Sjælland og Skåne for at få genindsat Christian den 2. på tronen. (Han var blevet afsat som konge i 1523 af Frederik den 1., som havde den danske adel i ryggen.)

I Aalborg så den lokale købmand og kaptajn, Clement Munk (Skipper Clement), sit snit til at udnytte urolighederne. I 1534 indtog han Aalborg og startede herfra – med støtte fra Lübeck – et bondeoprør med det samme mål som lübeckerne: at få Christian den 2. genindsat på tronen.

Bondeoprøret spredte sig hurtigt til resten af landet og varede i et par år. I 1536 blev de sidste rester af bondeoprøret dog nedkæmpet i Aalborg i noget af et blodbad, som angiveligt kostede 2000 mennesker livet. Skipper Clement blev senere halshugget for sin rolle i oprøret.

Gang i industrialiseringen

I starten af 1800-tallet blev byen ramt af to begivenheder, som for en stund satte en prop i byens udvikling. I 1814 mistede landet Norge, og for Aalborg betød det, at man mistede et stort eksportmarked for korn. Og i 1825 brød Limfjorden igennem ved Agger, og skibstrafikken fik dermed andre muligheder end at sejle igennem Aalborg.

I stedet sadlede Aalborg om og satsede på at blive en del af den begyndende industrialisering i landet. Der blev etableret en tobaksfabrik og en spritfabrik (som senede blev til De Danske Spritfabrikker), og senere kom der også en betydelig cementindustri og tekstilindustri til byen.

I store dele af 1900-tallet var Aalborg en rigtig industriby og kendt som ”byen med de rygende skorstene”. Det image ændrede sig dog så småt i takt med, at de store fabrikker lukkede eller flyttede fra havnen.

I dag er Aalborg først og fremmest en uddannelsesby, selvom industrien stadig fylder – den er bare rykket lidt længere væk fra centrum. I stedet er store dele af den oprindelige industrihavn omdannet til rekreative områder med parker, boliger og kulturtilbud. Omdannelsen er blandt andet symboliseret ved byens gamle kraftvarmeværk, Nordkraft, som i 2009 åbnede som et nyt kulturhus på havnen.

Spisesteder

Aalborg er en levende studieby med masser af spisesteder i alle prisklasser. Især omkring CW Obels Plads og Nytorv er der mange spisesteder. Derudover er byen berømt – eller berygtet – for sit meget aktive gå-i-byen-miljø i Jomfru Ane Gade. Få et overblik over spisesteder hos Tripadvisor.

Overnatning

Du finder et væld af overnatningsmuligheder i og omkring Aalborg. Se mere hos Booking.com.

(Annonce)

Tag med på en byrundtur

Nytorv til Gammeltorv

Et godt udgangspunkt for en byrundtur i Aalborg er Nytorv og Østerågade. Her ligger en række historiske pragtbygninger fra dengang, hvor byens havn lå her, og hvor velhavende købmænd byggede stort – med Jens Bangs Stenhus som det fineste eksempel.

Fra Nytorv kan du tage turen ned ad Bispensgade. Herfra drejer du til venstre ad den lille Doktorens Gyde, som fører dig hen til C.W. Obels Plads. Pladsen har fået sit navn efter den tobaksfabrik, som blev etableret i en købmandsgård på pladsen i 1700-tallet. Ved pladsen er der flere restauranter og caféer, og du kan også kigge ind i klosterhaven ved Aalborg Kloster.

Fra C.W. Obels Plads går turen videre til Gammeltorv og byens domkirke, Budolfi.

Gammeltorv til Nordkraft

Fra Gammeltorv følger du Algade mod øst, til du kommer til Algade Torv. Her tager du en lille tur til højre ad Møllegade og til venstre ad Hjelmerstald, som må være byens yndigste gade med sine velholdte små bindingsværkshuse.

Tilbage på Algade fortsætter du nogle få meter, til du støder ind i Peder Barkes Gade på højre hånd. Den lille gade fører ned til Vor Frue Kirke og det bagvedliggende stadsarkiv, der også huser det danske udvandrerarkiv.

Følg Niels Ebbesens Gade og drej til højre ad Søndergade, som fører dig nogle hundrede meter østpå. Her kan du enten dreje til venstre op ad Kjellerupsgade, som fører direkte op til kulturhuset Nordkraft, eller du kan fortsætte videre og runde byparken Karolinelund, inden du søger mod Nordkraft.

Fra Nordkraft langs havnen til Nytorv

Bag Nordkraft folder Aalborgs imponerende havnepromenade sig ud. Første stop er Musikkens Hus, der er opført i 2014 efter tegninger af den østrigske tegnestue COOP HIMMELB(L)AU. Lidt længere henne ad havnefronten følger et andet moderne byggeri i form af Utzon Center, inden vi slutter med det historiske Aalborghus Slot. Lige efter slottet kommer Tolbod Plads og Østerågade, der tager dit tilbage til Nytorv.

Seværdigheder

Jens Bangs Stenhus

Dette prægtige bygningsværk må være et af de absolut smukkeste renæssancehuse i landet. Det store rødstenshus er opført i nederlandsk renæssance-stil i 1624, og det er den rige købmand Jens Bang, der stod bag.

Efter datidens forhold var den fem etager store bygning noget af en kolos, som i den grad afspejlede, at det var godt at være købmand i Aalborg dengang i 1600-tallet. Huset lå strategisk placeret ud til Østerå, som dengang var byens havn.

Kirker og klostre

Budolfi
Aalborgs domkirke med det karakteristiske hvide tårn har en historie, der går helt tilbage til 1000-tallet, hvor der lå en trækirke på pladsen, hvor kirken i dag står. Den nuværende bygning har rødder tilbage til 1300-tallet.

Budolfi blev først gjort til domkirke i 1554. Indtil da lå bispesædet i det nordjyske ved Børglum Kloster, og Aalborg hørte under Viborg Stift.

Aalborg Kloster
Det stemningsfulde Aalborg Kloster ligger som en lille oase i hjertet af byen. Klosteret stammer fra 1431 og tilhørte oprindeligt Helligåndsordenen, som passede på samfundets svage.

Efter reformationen blev klosteret omdannet til hospital, og i dag fungerer det som ældreboliger. Under 2. verdenskrig var klosteret også ramme for Churchill-Klubben, som var en af Danmarks første modstandsgrupper mod den tyske besættelsesmagt.

Om sommeren er der guidede ture i klosteret og i den tilhørende klosterkirke. Klosterkirken er også åben i forbindelse med arrangementer.

Vor Frue Kirke
Den anden store kirke i Aalborg midtby har rødder tilbage til 1100-tallet, hvor den lå sammen med et benediktinerkloster. I 1800-tallet var kirken dog i så sørgelig en forfatning, at den blev revet ned og erstattet af en ny. Der er dog enkelte rester af den oprindelige kirke tilbage.

Aalborghus Slot

Det fine bindingsværkskompleks ligner ved første øjekast måske mere en gård end et slot. Men det er altså intet mindre end et slot – og endda det eneste bevarede regnskabsslot i landet. Det vil sige, at det var her, kongens stiftslensmand boede og sørgede for at kræve skatter ind. Derfor var der brug for de store gård-lignende rum, da skattebetalingen i mange år skete i form af korn.

Slottet er opført i 1553 som erstatning for det tidligere Aalborghus, som blev ødelagt under Grevens Fejde. I dag holder Statsforvaltningen Nordjylland meget passende til i det gamle regnskabsslot.

Der er ikke adgang til bygningerne, men du kan gå rundt på den stemningsfulde gårdsplads og i de grønne anlæg og volde omkring slottet. Derudover er der adgang til de dystre kældre med kasematter og fangehul i sommerhalvåret.

Nordkraft

Det tidligere kraftvarmeværk i Aalborg står som et tydeligt symbol på den forandring, havnefronten er undergået i starten af dette årtusinde. Den store murstensbygning slukkede for turbinerne og kedlerne i 1997, og genopstod som et moderne kulturhus i 2009.

Uanset om du har planer om at benytte dig af et af de mange kulturtilbud på Nordkraft, så kan det anbefales at kigge indenfor i det rustikke rum, hvor man virkelig fornemmer den industrielle fortid. Læs mere hos Nordkraft.

Utzon Center

Ikke langt fra Nordkraft ligger Utzon Center, der er skabt i 2008 af den kendte arkitekt og bysbarn Jørn Utzon sammen med sønnen Kim Utzon. Centeret byder på forskellige udstillinger med fokus på arkitektur. Læs mere hos Utzon Center.

Udsigt fra toppen af Salling

Vil du have det store overblik over Aalborg, så er det en god idé at besøge Salling, der ligger midt i byen. På toppen af indkøbscenteret er der nemlig lavet en fin udsigtsterrasse, hvor der er frit udsyn over byen. Læs mere hos Salling.

Street Art

Aalborg byder på et væld af farverige gavlmalerier og udendørs kunst. Især i den vestlige del af midtbyen, finder du mange huse, der er beklædt med store kunstværker. I parken Karolinelund er desuden en hel del grafittikunst på murene. Læs mere hos Enjoy Nordjylland.

Aalborgtårnet

I udkanten af byen på toppen af en lille park står det ikoniske Aalborg Tårn, som blev opført i 1933 med inspiration fra Eiffeltårnet i Paris. Tårnet er i sig selv 55 meter højt og regner man bakkens højde med også, kommer man i alt op i 105 meters højde, hvis man tager elevatoren op til toppen. Her er der en storslået panoramaudsigt over byen og det omkringliggende landskab. Der er også en lille café på toppen.

Tårnet er åbent fra april til september samt i skolernes efterårsferie. Vær opmærksom på, at tårnet lukker, hvis det blæser mere end 9 meter i sekundet. Læs mere hos Aalborg Tårnet.

Kunstmuseet Kunsten

Kunsten ligger for foden af Aalborg Tårnet og byder på masser af moderne kunst fra ind- og udland. Selve bygningen er også en attraktion i sig selv. Den er tegnet af den berømte finske arkitekt Alvar Aalto. Læs mere hos Kunsten.

Zoo

Er du vild med dyr, så kig forbi Aalborg Zoo. Her venter alverdens eksotiske dyr på at få besøg. Blandt andet isbjørne, flodheste, løver og elefanter. Læs mere hos Aalborg Zoo.

Lindholm Høje

I vikingetiden var det på Lindholm Høje, det skete. Lindholm Høje er en af de bedst bevarede gravpladser fra jernalderen og vikingetiden, og der er også blevet udgravet en bosættelse i området. Der er et museum tilknyttet med udstillinger. Læs mere hos Nordjyske Museer.

Fakta og historie

Indbyggertal (2021)

Aalborg by: 142.937
Aalborg Kommune: 219.487

Vigtige årstal

Ca. 400: Et bysamfund opstår omkring Lindholm Høje

1070: Aalborg omtales for første gang som by

1342: Byens ældst daterede købstadsprivilegier

1534: Grevens Fejde – Skipper Clement indtager byen

1624: Jens Bangs stenhus opføres

1800-tallet: Industrialisering skaber stor vækst

2009: Nordkraft åbner som kulturhus

Byens historie i korte træk

Aalborgs gunstige beliggenhed ved Limfjordens udmunding har betydet, at byen hurtigt udviklede sig til et trafikalt og handelsmæssigt knudepunkt.

Allerede i 400-tallet opstod et bysamfund omkring Lindholm Høje ved Nørresundby, og fra 800-tallet opstod Aalborg som anløbsplads. Da Limfjorden var lukket i den vestlige ende, gik al trafik på fjorden gennem Aalborg helt frem til 1825, og det nød byen godt af.

Det omfattende sildefiskeri blev en vigtig indtægtskilde for byen, som blomstrede i middelalderen. Mange købmænd slog sig ned i byen og opførte store købmandsgårde og -huse. Det imponerende Jens Bangs stenhus fra 1624 er et smukt, tilbageværende eksempel på byens rigdom.

Grevens Fejde

I starten af 1500-tallet kom Aalborg til at spille en central rolle i Danmarkshistorien. I de år var der borgerkrigslignende tilstande i landet, og Hansestaden Lübeck erobrede Sjælland og Skåne for at få genindsat Christian den 2. på tronen. (Han var blevet afsat som konge i 1523 af Frederik den 1., som havde den danske adel i ryggen.)

I Aalborg så den lokale købmand og kaptajn, Clement Munk (Skipper Clement), sit snit til at udnytte urolighederne. I 1534 indtog han Aalborg og startede herfra – med støtte fra Lübeck – et bondeoprør med det samme mål som lübeckerne: at få Christian den 2. genindsat på tronen.

Bondeoprøret spredte sig hurtigt til resten af landet og varede i et par år. I 1536 blev de sidste rester af bondeoprøret dog nedkæmpet i Aalborg i noget af et blodbad, som angiveligt kostede 2000 mennesker livet. Skipper Clement blev senere halshugget for sin rolle i oprøret.

Gang i industrialiseringen

I starten af 1800-tallet blev byen ramt af to begivenheder, som for en stund satte en prop i byens udvikling. I 1814 mistede landet Norge, og for Aalborg betød det, at man mistede et stort eksportmarked for korn. Og i 1825 brød Limfjorden igennem ved Agger, og skibstrafikken fik dermed andre muligheder end at sejle igennem Aalborg.

I stedet sadlede Aalborg om og satsede på at blive en del af den begyndende industrialisering i landet. Der blev etableret en tobaksfabrik og en spritfabrik (som senede blev til De Danske Spritfabrikker), og senere kom der også en betydelig cementindustri og tekstilindustri til byen.

I store dele af 1900-tallet var Aalborg en rigtig industriby og kendt som ”byen med de rygende skorstene”. Det image ændrede sig dog så småt i takt med, at de store fabrikker lukkede eller flyttede fra havnen.

I dag er Aalborg først og fremmest en uddannelsesby, selvom industrien stadig fylder – den er bare rykket lidt længere væk fra centrum. I stedet er store dele af den oprindelige industrihavn omdannet til rekreative områder med parker, boliger og kulturtilbud. Omdannelsen er blandt andet symboliseret ved byens gamle kraftvarmeværk, Nordkraft, som i 2009 åbnede som et nyt kulturhus på havnen.

Spise og sove

Spisesteder

Aalborg er en levende studieby med masser af spisesteder i alle prisklasser. Især omkring CW Obels Plads og Nytorv er der mange spisesteder. Derudover er byen berømt – eller berygtet – for sit meget aktive gå-i-byen-miljø i Jomfru Ane Gade. Få et overblik over spisesteder hos Tripadvisor.

Overnatning

Du finder et væld af overnatningsmuligheder i og omkring Aalborg. Se mere hos Booking.com.

Billeder fra Aalborg

Billeder fra Aalborg

(Annonce)

Oplevelser i nærheden

Frederikshavn

Læs mere

Hals

Læs mere

Løgstør

Læs mere

Løkken

Læs mere

Mariager Fjord

Læs mere

Nibe

Læs mere

Rebild Bakker

Læs mere

Sæby

Læs mere

Links og kort

Enjoy Nordjylland – turistinfo om Aalborg

Trap Lex – Aalborgs historie