Tornby Klitplantage

Alsidigt naturområde med både havkig, klit og skov

Tornby Klitplantage har en del af det hele. I det 558 hektar store naturområde kommer du på bare et par timers vandring igennem dybe nåleskove, snoede slugter, åbne klitheder og helt ud langs Vesterhavets buldrende kystlinje.

Ifølge Naturstyrelsen er Tornby Klitplantage et af de steder i landet med det største udbud af sjældne træer og planter, og det skyldes de meget forskellige jordbundsforhold, som præger området. Vi vil ikke gå i detaljer med de mange forskellige arter og naturtyper, du kan finde i klitplantagen, men vil du vide mere, så besøg Naturstyrelsens hjemmeside.

Et vandrehit for alle

Udgravninger viser, at der har boet mennesker i området i tusindvis af år. Men efterhånden som flyvesandet for alvor gjorde sit indtog i 1500-tallet, blev det svært at få ret meget til at gro i området. Først i midten af 1800-tallet kom der styr på sandet, og i 1910-30 blev plantagen anlagt.

I dag er klitplantagen et yndet udflugtsmål, og der er masser af vandremuligheder i området. Vi giver en varm anbefaling herfra – uanset om du er mest til åbent klitlandskab, skyggefuld nåleskov eller varieret ådals-natur.

Læs mere

Vandreruter

Der er mange gode vandreruter i klitplantagen. Desuden passerer fjernvandreruterne Hærvejen og Nordsøstien kysten ved klitplantagen. 

Transport

Bil: Der er flere parkeringspladser i klitplantagen. Den største ligger ud til Rævskærvej.

Tog: Tornby ligger på toglinjen mellem Hjørring og Hirtshals. Fra stationen er der et par kilometer ud til klitplantagen.

Hest: Der er etableret ridestier i klitplantagen, hvis du er til hest

Cykel: Flere steder er der gode muligheder for at cykle igennem plantagen.

Toiletter

Der findes et toilet ved den centrale parkeringsplads på Rævskærvej samt ved shelterpladsen på Skidterisletten.

Overnatning

Der er fri teltning i skoven, så du må gerne overnatte, hvor du vil. Derudover er der en shelterplads på Skidterisletten. Her er der også adgang til drikkevand samt et toilet.

(Annonce)

Billeder fra Tornby Klitplantage

Billeder fra Tornby Klitplantage

(Annonce)

Oplevelser i nærheden

Fosdalen og Langdal Plantage

Læs mere

Løkken

Læs mere

Svinkløv Plantage og Slettestrand

Læs mere

Vestkysten

Læs mere

Links og kort

Naturstyrelsen – info om Tornby Klitplantage