Norsminde

Havnehygge i ferielandskabet

Det er sommer. Solen skinner, og Norsminde summer af liv. Ved vandkanten kaster lystfiskere snøren ud efter hornfisk. Børn balancerer begejstret på bådebroerne, imens børnenes forældre må tøjle nervøsiteten bag dem.

Ved fiskehuset dufter der er frisklavede fiskedeller, og på kroen kan man nyde hele sceneriet i fine omgivelser. Og er du bare til en is, så er løsningen også lige ved hånden.

Historisk havn

Norsminde er en idyllisk plet på feriedanmarkskortet mellem Odder og Aarhus. Den lille havn har alt det, der skal til for at skabe den helt rigtige feriestemning. Samtidig er omgivelserne kønne, og badestrandene lige i nærheden.

Det lille fiskerleje med det bagvedliggende nor har været et trækplaster i tusindvis af år, og havnen blev allerede nævnt i 1292 som en vigtig anløbshavn. Den historiske Norsminde Kro fra 1693 vidner også om, at der har været liv i området i mange år.

I dag er det først og fremmest turister og lystsejlere, der lægger til i Norsminde – og med god grund.

Læs mere

Hvis du ikke bare vil henfalde til ren afslapning i Norsminde, så kan du faktisk få pulsen i vejret på flere måder. Du kan enten vælge at gå en rundtur på Kysing Næs. Turen er tre kilometer, så den er til at overskue for de fleste.

Derudover kan du begive dig ud på en længere (cykel)tur omkring hele Norsminde Fjord. Turen er på 18 kilometer, og undervejs er der gode udsigter over den fredede fjord.
Endelig kan du leje en kajak og sejle rundt på selve fjorden.

Vil du dyppe tæerne, så er der gode badestrande på begge sider af Norsminde.

Er du til en hurtig fiskesnack, så kan du sætte kursen mod Fiskehuset Norsminde. Vil du sidde lidt længere og nyde mad i den lidt højere prisklasse, så book et bord på Norsminde Kro. Her kan du også overnatte.

Få kilometer sydpå ligger endnu en god (og økologisk) restaurant i form af Himmel og Hav.

(Annonce)

Billeder fra Norsminde

Billeder fra Norsminde

(Annonce)

Oplevelser i nærheden

Horsens

Læs mere

Odder

Læs mere

Samsø

Læs mere

Skanderborg

Læs mere

Tunø

Læs mere

Aarhus

Læs mere

Links og kort

Destiation Kystlandet – turistinfo