Galgebakken og Musebakke

Kuperet lynglandskab med udsigt til Mossø

Fra bymidten i den lille by Gl. Rye kan du gå direkte på opdagelse i en samling lyngbakker, der er velforsynet med et fint netværk af stier. Du kan for eksempel starte din rundtur ved den gamle vindmølle, som i dag huser Mølle- og Træskomuseet.

Lyngbakkernes to højdepunkter er henholdsvis Galgebakken på op 101 meter og den syv meter lavere Musebakke.

Drabelig historie

Som navnet antyder, var Galgebakken det eksekverende led i datidens retsvæsen i Gl. Rye, som i middelalderen var et vigtigt handelscentrum i det midtjyske. Her på bakken blev forbrydere henrettet ved hængning. Det blev blandt andet bevist i 1944, hvor man ved en arkæologisk udgravning fandt både menneskeknogler og stolpehuller fra den gamle galge på bakketoppen.

I dag er Galgebakken et anderles fredeligt sted, man snildt kan bestige og nyde en fin udsigt udover lynglandskabet. Om sommeren kan du desuden forsyne dig med blåbær, som vokser i rigt antal på og omkring bakken.

Få hundrede meter fra Galgebakken ligger den 94 meter høje Musebakke. Herfra er der en 360 graders udsigt over det smukke søhøjlandskab. Du kan blandt andet se den store sø, Mossø, der ligger få kilometer fra lyngbakkerne.

En del af noget større

Lyngbakkerne er med sine mange stier og forholdsvis beskedne stigninger et fint mål for en lille vandretur – eventuelt kombineret med et besøg på Mølle- og Træskomuseet eller den nærliggende St. Sørens Kirke.

Bakkerne kan dog også indgå som en del af en større vandreplan, da de ligger på vandreruten mellem Aarhus og Silkeborg. Klostermølle og Ry er også mulige at nå til fods fra Galgebakken.

(Annonce)

Billeder fra Galgebakken og Musebakke

Billeder fra Galgebakken og Musebakke

(Annonce)

Oplevelser i nærheden

Himmelbjerget

Læs mere

Klostermølle og Sukkertoppen

Læs mere

Mossø

Læs mere

Ry og Gl. Rye

Læs mere

Silkeborg

Læs mere

Skanderborg

Læs mere

Links og kort

Danmarks Smukkeste – turistinfo fra Skanderborg Kommune